Q & A / Nivelille

No75 -Nivel on kehitetty erityisesti nivelten hyvinvointiin.

Noin 70 % nivelruston kuivamassasta on kollageenia ja noin 25 % solun muita rakenneaineita, lähinnä proteoglykaaneja. Ikääntyminen, aktiivinen liikunta ja nivelten rasitus altistavat nivelrustokudoksen kulumiselle ja haurastumiselle saattaa johtaa nivelongelmiin. Nivelrustolla on tärkeä rooli nivelien luiden välissä vaimentavana ”tyynynä”.

Kollageenia esiintyy sidekudoksessa, luustossa, ihossa ja rustossa ja on näiden pääasiallinen proteiini. Kollageeni toimii nivelten suojana. Ikääntyessämme kollageenin tuotanto laskee ja loppuu kokonaan noin 40 vuoden iässä.

  • Glukosamiini ja kondroitiinisulfaatti ovat yhdessä kollageenin kanssa tärkeitä rakennusaineita nivelkudoksessa.
  • C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista rustojen ja luuston normaalia toimintaa varten.
  • Hyaluronihappo esiintyy lähes kaikissa kudoksissa, joissa sillä on tärkeä rooli veden sitojana ja kudosten voiteluaineena. Nivelneste sisältää erityisen paljon hyaluronihappoa. Elimistö hajottaa ja uudistaa noin kolmasosan hyaluronihaposta päivittäin.

Tutustu tuotteeseen täältä.

Mitä ainesosia päiväannos No75-niveltuotetta sisältää?

  • Hydrolysoitu kollageeni (nauta) 5 g
  • Glukosamiini (kasviperäinen) 0,4 g
  • Kondroitiinisulfaatti (nautaperäinen) 0,2 g
  • C-vitamiini 100 mg
  • Hyaluronihappo 10 mg
  • Sitruuna-aromi (luonnonaromi)

Mitä on kollageeni?

Kollageeni on elimistön yleisin proteiini, sen osuus ihmiskehon proteiineista on jopa 30%. Kollageeni on välttämätön rakenneproteiini nivelille, luustolle, lihaksille, jänteille ja nivelsiteille sekä iholle, kynsille ja hiuksille. Nivelissä rustokudoksen kuivamassasta kollageenia on lähes 70% ja se ”liimaa” kudoksen komponentit yhteen vastaten sen rakenteesta.

Mitä on tuotteen sisältämä Hydrolysoitu kollageeni ?

Tuotteen sisältämä hydrolysoitu kollageeni on biologisesti aktiivista kollageenia, pitkän valmistusprosessin tuloksena syntyvää luonnollista, erittäin hienojakoista ja kevyttä proteiinipitoista jauhetta, joka imeytyy elimistössä aminohapoiksi ja bioaktiivisiksi kollageenipeptideiksi. Valmistusprosessin aikana raaka-aine mm. hydrolysoidaan, mistä tulee nimi hydrolysoitu kollageeni. Hydrolysointi hajottaa kollageenin kierrerakenteen peptidiketjuiksi ja edesauttaa näiden imeytymistä elimistöön.

Mitä on Glukosamiini?

Glukosamiini on elimistössä luonnollisesti esiintyvä ravintoaine, jonka määrä vähenee iän ja nivelten rasituksen myötä. Glukosamiinilla on tärkeä rooli nivelrustokudoksen rakennusaineena ja se auttaa muodostamaan niveliä voitelevaa nivelnestettä. No75-niveltuotteen sisältämä glukosamiini on kasviperäistä, useimmat muut markkinoilla olevat glukosamiinit on valmistettu äyriäisistä ja voivat aiheuttaa allergisia reaktioita.

Mitä on Kondroitiinisulfaatti?

Elimistö muodostaa luonnollisesti kondroitiinisulfaattia, mutta myös sen tuotanto vähenee iän myötä. Kuten glukosamiini, kondroitiinisulfaatti toimii myös nivelrustokudoksen rakennusaineena ja auttaa muodostamaan rustolle keskeistä proteiinia, proteoglykaania. Sillä on myös tärkeä rooli geelimäisen nivelnesteen valmistamisessa, joka toimii nivelten voiteluaineena. No75-niveltuotteen sisältämä kondroitiinisulfaatti on nautaperäistä, useimmat muut markkinoilla olevat kondroitiinisulfaatit on valmistettu hain evärustosta.

Mitä on Hyaluronihappo?

Hyaluronihappo on luonnollinen polysakkaridi, jota esiintyy kaikissa elävissä organismeissa, erityisesti nivelissä. Ikääntymisen seurauksena myös hyaluronihapon määrä kehossa vähenee. Hyaluronihappoa sitoo vettä, voitelee ja pehmustaa tervettä niveltä. Hyaluronihappo on yksi luonnon eniten vettä rakastavista molekyyleistä ja sillä on tärkeä rooli kudosten nesteytyksessä ja toiminnassa.

Miksi No75-kollageenijauheessa on C-vitamiinia?

C-vitamiini on välttämätön elimistön kollageenin muodostumiselle. C-vitamiinilla on todettu myös useita muita tunnettuja terveyshyötyjä ja Euroopan terveysviranomainen EFSA on hyväksynyt C-vitamiinille terveysväittämän ”C-vitamiini edesauttaa kollageenin normaalia muodostumista” C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista rustojen ja luuston normaalia toimintaa varten.

Miksi valitsisin käyttööni No75-tuotteen nivelille?

Tuotteemme sisältävät ainoastaan luonnollisia ainesosia – patentoitua ja biologisesti aktiivista hydrolysoitua kollageenia, glukosamiinia, kondroitiinisulfaattia, C-vitamiinia ja hyaluronihappoa. Tuote ei sisällä minkäänlaisia lisäaineita ja se on valmistettu luonnollisista, puhtaista ja turvallisista raaka-aineista. Patentoidun valmistusteknologian avulla kollageenin rakenne on tehokkaasti pilkottu peptidiketjuiksi. Hyvän imeytymisen vuoksi tuote tehoaa jo 5,0 g päiväannoksella.

Onko tuotteessa mitään eläinperäisiä ainesosia?

Kyllä, hydrolysoitu kollageeni ja kondroitiinisulfaatti, jotka on valmistettu luonnollisesta, elintarvikelaatuisesta eläinperäisestä raaka-aineesta (nahka). Kollageenia tai kondroitiinisulfaattia ei esiinny kasvikunnan tuotteissa.

Milloin voin nähdä tuloksia?

Hyvien tulosten saavuttamiseksi suositellaan tuotteen käyttöä vähintään kolmen kuukauden ajan. Parhaan tuloksen saavutat käyttämällä tuotetta jatkuvasti.

Sisältääkö No75-niveltuote allergeenejä tai gluteiinia?

No75-kollageenivalmiste nivelille on säilöntäaineeton, väriaineeton, lisäaineeton, sokeriton, hiivaton, soijaton, gluteiiniton, laktoositon eikä sisällä pintakäsittelyaineita.

Missä tuote on valmistettu?

No75-tuotteet on valmistettu Suomessa.

ONKO KOLLAGEENILLA TIETEELLISTÄ NÄYTTÖÄ?

Käytön turvallisuutta on kartoitettu useissa tuotekohtaisissa tieteellisissä tutkimuksissa. Elintarvikevirasto Eviran tulkinnan mukaan tieteellisten artikkeleiden julkaiseminen verkkosivuilla ei ole kaikilta osin sallittua.